Matematik

ligning

18. september 2012 af anonym32 (Slettet)

Hej,

Er der nogle som der kan forklare mig, hvordan man løser denne ligning? :)

4x(x + 2) + 2x(x+5) – 3x(2x – 4) = 5(-x + 7)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

gang først parenteserne ud.

læg derefter sammen x2 for sig , x'erne for sig og tal for sig.


Svar #2
18. september 2012 af anonym32 (Slettet)

Når undskyld den opgave kan jeg godt finde ud af. Det er denne her opg. jeg snakk er om. Kom gerne med opsætningen på opgaven, fordi jeg synes bare at det er nemmere at overskue :)

1/3 (x + 6) + 1/2 x = 9 – 3(x + 6)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner. Vis os, hvad du selv har gjort.


Svar #4
18. september 2012 af anonym32 (Slettet)

Det fortsår jeg ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men du forstår det næsten? Hvad forstår du ikke i det? Du må have lært at finde fællesnævner for brøker?


Svar #6
18. september 2012 af anonym32 (Slettet)

Er fællesnæveren ikke 9, så skal jeg så gange med hvert tal fx 9 *1/3 ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fællesnævneren er 3·2 = 6 . Man ganger så hvert led i ligningen med fællesnævneren. Da hver af nævnerne går op i fællesnævneren, slipper man så af med brøkerne.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.