Fysik

Hastighed i m/s

18. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

Jeg ved flg.:

Et rør ved navn 5-røret

Rørdiameter 2,3 cm

Kapacitet 40 m^3/døgn

--Beregn vandets hastighed i m/s ??

Hvordan gør jeg det? Hvilken formel? m.m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Omregn kapaciteten til m3/sek . Beregn højden h af en cylinder med den givne rørdiameter og med et rumfang svarende til kapaciteten i 1 sek. Hastigheden er da cylinderens højde h/1s .


Svar #2
18. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

det kan jeg da ikke, når jeg ikke kender massefylden. Tror der er en nemmere måde at beregne det på. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Kapacitet / Areal.

Omregn til sek.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke noget som helst at bruge massefylden til i denne opgave.


Svar #5
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

Tak singlefyen


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af mathon

 

                                  v·t·(π/4)·d2 / t  =  (40 m3) / (24 h)

                                  v·(π/4)·(0,023 m)2   =  (5/3) m3/h

                                  v = (4/π)·((5/3) m3/h) / (0,023 m)2

                                  v = 4011,47 m/h = 4,01147 km/h

                                  v = (4,01147 km/h) · (3,6-1 m/s / km/h) = 1,11 m/s
 


Svar #7
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

TAK for hjælpen :) 


Svar #8
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

hvor kommer de 24 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

1 døgn har 24 timer.


Svar #10
19. september 2012 af stinedenseje (Slettet)

har fundet ud af det. Men tak. 


Skriv et svar til: Hastighed i m/s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.