Matematik

Uligheder

19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Hej folkens, jeg har lidt svært ved disse uligheder, har prøvet virkelig meget med at finde det rigtige svar men det lykkedes bare aldrig, håber at der er nogle som kan hjælpe mig! 

-2x-7>_5x+21

-1/2x>-3

1/2(x-1)>3(2-x)+x

Tak på forhånd! :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af peter lind

Du skal gøre næsten det samme som i ligninger. Flyt alt med x over på den ene side og resten på den anden side. De samme regler som for ligninger gælder her. Derefter ganger eller dividererdu med et tal så du har x på den ene side. Her skal du blot huske at ganger eller dividerer du med et negativt tal skal du vende ulighedstegnet.


Svar #2
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Kan du ikke gøre mig den tjeneste at vise det til mig? Jeg har det virkelig svært med disse slags opgaver og har prøvet det med at flytte alle x'er over til den ene side, jeg får bare alligevel det forkerte svar, såå hvis du ville kunne du så ikke vise mig en beregning?? :) af disse opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af peter lind

Vis hellere mig, hvad du har gjort. Du lærer meget mere af at finde dine fejl end i at få et færdigt resultat.


Svar #4
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Det er os rigtigt men det jeg gjorde ved det først var at flytte -2 over til den anden side så der ville stå: 

-7>_5x+21+1

-7>_28=

-1=4

og her er det jeg fik den første til, det var det tætteste jeg kunne få det til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af peter lind

første linje'Du har et 1 tal for meget på højre side. Hvor kommer det fra ?. Du kan ikke bare smide de -2x( ikke -2 som du skriver) på venstre side væk. De skal flyttes over på højre side som 2x

Anden linje: Så vidt jeg kan se erstatter du 5x med 5. Det kan du ikke

Du skal flytte de 21 over på venstre side


Svar #6
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Jeg kan ikke helt forstå hvad du mener, kunne du ikke vise en beregning eller noget?? Og fortælle ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2012 af peter lind

Du kan se på https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1237881&goto=1238555#1238555 de regler du kan bruge til løsning af uligheder.

At flytte de -2x over på højre side svarer til at du addere 2x på hver side af ulighedstegnet. Det giver

2x-2x-7 ≥ 2x+5x+21


Svar #8
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

okay så det der vil komme til at stå er 2x-2x-2x=7+5+21 eller noget lignende? 


Svar #9
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

og det link du gav mig var noget med spr??


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2012 af peter lind

#8 Hvad laver du ?. Du skal gå videre fr resultatet i #7. Reducer først så meget som muligt på henholdsvis venstre side og højre side.

#9 hvad mener du med spr ?. Der er remset op hvilken muligheder for regneoperationer, der er tilladt


Svar #11
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Jeg reducerede alt hvad jeg kunne, men det gik i kluder, hvis du vil kan du så ikke vise mig hvad du mener med en beregning?

 

Når jeg går ind i linket kommet der noget med spr er frem mener jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2012 af mathon

 

                      -2x - 7 5x + 21                      adder 2x

                      -7 7x + 21                             subtraher 21

                      -28 ≥ 7x                                   divider med 7

                      -4 ≥ x

                              


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. september 2012 af mathon

 

                      -(1/2) x > -3                   multiplicer med  -2  (tegnet skal vendes)

                       x < 6


Svar #14
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

nåår okay :) Mathon kan du godt hjælpe mig med den der lyder sådan -1/2>-3


Svar #15
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

tak for hjælpen :DDD! 


Skriv et svar til: Uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.