Matematik

ligning

19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Nogen som kan hjælpe mig med en lidt svær ligning der lyder sådan:

4x-2/3=1/2(x+3) facitet = 5/13


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af mathon

menes der

                    4x - (2/3) = (1/2)(x+3)         ?    


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2012 af peter lind

gang ligningen med 2. Flyt alt med x over på venstre side tal over på højre side


Svar #3
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Mathon -4x står sammen med -2 ;)

når du siger at jeg skal gange ligningen med 2 hvad mener du så?? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. september 2012 af peter lind

Hvad mener du med -4x står sammen med 2 ?

gang venstre og højre side med 2


Svar #5
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

nåår okay :) men det jeg mener er at der skal stå som en brøk  

4x-2/3


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. september 2012 af peter lind

Mener du (4x-2)/3 ? I så fald skal du hellere gange ligningen med 6.


Svar #7
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

jaa :)

altså 4x-2 står øver og 3 står nederst 


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. september 2012 af peter lind

Så er det korrekt det der står i #6

Gang med 6 på begge sider af lighedstegnet


Svar #9
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

når du mener gange med 6 hvilke tal skal jeg så gange med 6?


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. september 2012 af mathon

 

                    (4x-2)/3 = (1/2)(x+3)                   multiplicer med 6 på begge sider

                    (4x-2)/3 = 6·(1/2)(x+3)
så du får
                    2·(4x-2) = 3(x+3)

                    (8x-4) = (3x+9) .........osv.........                      
                    


Svar #11
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

hvorfor ganger du lige præsic med 6??


Svar #12
19. september 2012 af eray1996 (Slettet)

nåår ja okay, nu fandt jeg endelig ud af hvorfor du bruge præsic 6 :))

tak! Så svaret kommer til at være 13/5


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2012 af mathon

                   Ja


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.