Matematik

Om at isolere en variabel B niveau

19. september 2012 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har i år matematik på B niveau. Jeg føler som om jeg slet ikke har haft matematik på C niveau, selvom det gik helt perfekt.

Vi er i gang med at isolere variabler i formler. Jeg er helt lost. Jeg kan slet ikke se noget logik i hvad jeg skal gøre i de forskellige formler. Det irritere mig enormt.

Nogen har fortalt mig at det kommer hen ad vejen. Men hvis man ikke forstår det i starten jamen hva så?

Jeg vil nemlig gerne have det på A niveau til næste år :(

Jeg vil så gerne høre fra jer derude, hvis nogen kender lignende situation.

 

 

God aften med jer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af navn1994 (Slettet)

Alt min matematik ligger i TI-Nspire, den er jeg god til, men så ikke længere....

 

Ej. Lav nogle eksamenssæt fra A B C niveau, du lærer en hel del ved at lave dem. Helt sikkert en god ide. 

- W/salam


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mette48 (Slettet)

At isolere en variabel svarer til at løse en ligning, hvor det er den variable man gerne vil finde.

I stedet for at ende med et tal, som man oftest gør i en ligning, ender man her med en formel

et eksembel

isoler r i formelen for den krumme overfladen O af en cylinder

O = 2*π * r * h            deler med 2 på begge sider

O/2=2/2 π*r*h            deler med π og forkorter

O/(2*π)=π*r*h/π     deler med h og forkorter

O/(2*π*h)=r*h/h          O/(2*π*h)=r                nu står r alene og er isoleret


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

At isolere en variabel er det samme som at løse en ligning. Betragt den ønskede variabel som x.

Man bruger 3 tricks:

1.  Samle alle led indeholdende den ønskede variabel på den ene side af =

2.  Bruge + og - først

3.  Brug af de omvendte funktioner end hvad ligningen indeholder.

 

Husk at alle regne-værktøjer gælder, undtagen gange/dividere/opløfte med 0. Alt man gør skal gøres på begge sider.

Se også https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1235613


Skriv et svar til: Om at isolere en variabel B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.