Matematik

Differential regning.

19. september 2012 af Lektier11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg tænkte på om der var nogle der kunne give mig en hånd, med noget diffential regning, tak. :)

Opgaven lyder således:

To funktioner f og g er givet ved: f(x)=x2-x+2 og g(x)=-x2+5x-5/2

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Jeg ved at jeg skal differensire (x)=x2-x+2 og at det giver: f'(x)=2x-1, men hvad skal man så gøre for at find a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af peter lind

Tangentens ligning er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) her med x0 =  2


Svar #2
19. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

og -1 = x ikke? :)


Svar #3
19. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

Tror ikke jeg forstår det helt :O


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af nielsenHTX

#3 fortsættelse af #1, med x0=2 er tangentligningen

y = f '(2)(x-2)+f(2)

du skal altså bestemme f '(2) og f(2) og så indsætte.


Svar #5
25. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

Okay tak skal du have! :D


Skriv et svar til: Differential regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.