Matematik

hjjæælp alf. imorgen mat

19. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

er der nogen som kan hjælpe? 

 

en lukket kasse med kvadratisk bund har rumfanget 125 

angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund. 

 

 

er der nogen som kan hjælpe mig med at forstå hvad jeg skal? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opstil udtrykkene for kassens rumfang V og overfladeareal A som funktion af dens sidelængde x og højde h, og benyt udtrykket for rumfanget til at eliminere h.


Svar #2
19. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

ok tak, kan du os hjælpe med denne? .(

om en variabel N oplyses at den er omvendt proportinal med kvadratet på en variabel d. 

Bestem N udtrykt ved d

er i tvivl om hvordan jeg skal forstå opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, hvad det vil sige, at to størrelser er omvendt propotionale.

To størrelser a og b er omvendt proportionale, hvis der findes en konstant k ≠ 0 , så at

                                        a = k / b

Her er a = N og b = (kvadratet på d)


Svar #4
19. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

men der er ikke nogen konstant i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, den skal du så selv tilføje som en del af det færdige udtryk.

                               N = k / d2


Svar #6
19. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

ok jeg er nogenlunde med, men kan du give en lidt mere detaljeret forklaring af brugen af konstanten?


Skriv et svar til: hjjæælp alf. imorgen mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.