Matematik

42 - 4 x 1 x (-12) = 64 - HVORFOR?

20. september 2012 af winnems (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer ! : )

 

Jeg sidder med nogle andengradsligninger og har her regnet diskriminanten ud.

Men hvorfor i alverden bliver følgende regnestykke = 64 ?

 

Jeg tror de hjerneceller som plejer at huske hvorfor er gået på ferie.

 

 

42 - 4 x 1 x (-12) = 64    - HVORFOR?

 

42 giver vel 16 og 4 x 1 x (-12) giver da 48 ? Hvorfor skal det så ikke være 16 - 48 = -32

 

Forklar mig hvorfor? : )

 

Mvh Simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af dops (Slettet)

I mine  øjne fordi at (-) og (-) giver (+). Skal lige undersøge det nærmere, men hæng mig ikke op på det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2012 af FætterGlad (Slettet)

4 x 1 x (-12) giver da 48 ?

 

Det er her, det går galt.

Se udregningen af pvm ovenfor :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2012 af Steffen22 (Slettet)

Det er fordi du regner fra venstre mod højre


først: -4 • 1 = -4

bagefter: -4 • (-12) =48


det giver 48 fordi: (-) gange (-) = +


Skriv et svar til: 42 - 4 x 1 x (-12) = 64 - HVORFOR?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.