Matematik

Bestem ligning for linje. (cirkler)

20. september 2012 af drives (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er ikke helt sikker på hvordan denne opgave skal løses:

En cirkel har centrum i punktet C(50,45) og radius 5

Undersøg om punktet P(52,49) ligger på cirklen. (Det gør det ikke)

Linjen L går gennem P og står vinkelret på linjen gennem C og P
Bestem en ligning for L

Umiddelbart vil jeg finde en tværvektor, men herefter er jeg lidt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af peter lind

Du skal bruge at CP er normalvektor til linjen


Svar #2
20. september 2012 af drives (Slettet)

Er dette rigtigt? (:

Normalvektor = (2,4)

Ligning:

2*(x-52)+4*(x+2)=0  ?2x+4y-96=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2012 af peter lind

Nej. I den anden parentes skal der stå y-y0 hvor y0 er y-koordinaten for punktet på linjen


Skriv et svar til: Bestem ligning for linje. (cirkler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.