Matematik

Reele tal - Ligninger

20. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg har fået følgende opgave: Løs inden for de reele tal ligninger:

ex=2

cos(y)= √3/2

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

For den første ligning benyttes, at ex og ln(x) er hinandens omvendte funktioner.

For den anden ligning benytter man, at cos(x) = cos(-x), og at cos(x) er periodisk med perioden 2π .


Svar #2
20. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Det forklarer jo ikke helt hvordan jeg gør.. Jeg har stadig svært, ved at gå igang med den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den første ligning løser man så ved at tage ln() på hver side.

For at løse den anden ligning, bør man vide, at cos(π/6) = √3/2 . I intervallet [0;2π[ har ligningen

cos(y) = √3/2

da de to løsninger y = π/6 ∨ y = -π/6 + 2π , og man finder så samtlige løsninger ved at lægge alle hele multipla af 2π til disse to løsninger.


Skriv et svar til: Reele tal - Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.