Matematik

hjælp til at finde højden i en retvinklede trekant!

20. september 2012 af Sara2016 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej (:

nogen som vil give et eksempel på hvordan man kan finder højden af en retvinklede trekant , altså forklar mig det.

f.eks højden af en flagstang?

tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af JonasMcc (Slettet)

Du benytter dig at Pythagoras' læresætning, som er på formen:

a2 + b2 = c2

Antag at du har en retvinklet trekant med hypotenusen c = 5 m og den vandrette katede a = 4. Du vil finde højden b. Du isolerer b i formlen

b2 = c2 - a2 = 52 - 42 = 25 - 16 = 9 

Du har nu at 

b2 = 9 <=> b = √9 = 3 (Du uddrager kvadratroden på begge sider af lighedstegnet)

Håber det hjalp!

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af 123434 (Slettet)

0#Har du nogen vinkler?


Svar #3
20. september 2012 af Sara2016 (Slettet)

nej, har jeg ikke


Svar #4
20. september 2012 af Sara2016 (Slettet)

kan man ikke også bruge sinus og cos til det eller er jeg helt galt på det?


Svar #5
20. september 2012 af Sara2016 (Slettet)

* eller er det helt galt


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2012 af 123434 (Slettet)

4

Sin, Cos og Tan i en retvinklet trekant, når du har både vinkler og sidelængder.

Pytagoras:kun sidelængder


Svar #7
20. september 2012 af Sara2016 (Slettet)

ahaa okay tak for deet tror jeg har styr på det nu (:


Skriv et svar til: hjælp til at finde højden i en retvinklede trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.