Kemi

Bjerrumdiagrammer

20. september 2012 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP, jeg har et lille kemiproblem som jeg håber nogen vil hjælpe mig med.

 

Thymolblåt er et eksempel på en indikator med to omslagspunkter, skitser et Bjerrumdiagram for denne indikator.

 

Jeg havde tænkt mig at bruge:

pH = pKs + log((1-Xs)/Xs)

Men så fandt jeg ud af at thymolblåt både kunne have en pKs på 1,7 og en på 8,9. Hvad Gør jeg?

 

Håber nogel vil hjælpe.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af mathon

hvorfor den ene kurve
    fås af
                                      pH = 1,7 + log((1-x)/x)  ⇔  x = 1 / (1+10pH - 1,7)

og den anden kurve
    fås af
                                      pH = 8,9 + log((1-x)/x)  ⇔  x = 1 / (1+10pH - 8,9)


Svar #2
20. september 2012 af nicolaskm (Slettet)

super, tak :-)

 


Skriv et svar til: Bjerrumdiagrammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.