Matematik

Argument

20. september 2012 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg læser i en bog, hvor der står "finn fjerderøttene til z = -8 + i8√(3)", så ved jeg at man benytter formlen

wk = r1/nei((θ+2kπ)/n)                        hvor n = 4, r = |z| = 16

Men, jeg forstår bare ikke, hvorfor man skulle vælge en af de to forskellige argumenter, hvor min bog valgte at tage θ = cos-1(-1/2) = 2π/3 istedet for θ = sin-1(√(3)/2) = π/2.

(Ifølge min bog, er svaret w0 = √(3) + i)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2012 af peter lind

Du har slået den inverse til sinus forkert op. Desuden skal du vælge argumentet så du ender i anden kvadrant


Svar #2
20. september 2012 af YesMe (Slettet)

#1

(Jeg har tastet det forkert ind, 2 istedet for 3.)

cosθ = -8/16 = -1/2 ⇒ θ = 2π/3

sinθ = 8√(3)/16 = √(3)/2 ⇒ θ = π/3

Hvilke af de to argumenter, skal man bruge og hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2012 af peter lind

Den første fordi det negative fortegn angiver at det er i anden kvadrant. Bemærk at sin(θ) = sin(π-θ)


Svar #4
20. september 2012 af YesMe (Slettet)

#3

Ahh .. Nu forstår jeg meget bedre. Tak!


Skriv et svar til: Argument

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.