Kemi

Partialtryk

21. september 2012 af Juliane27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man skal beregne partialtrykket, er det så en konstatering, at R er lig med 0,0831?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af mathon

   

                ...taler vi her om den universelle gaskonstant R ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2012 af mathon

   

som er

               R =

                               8,31451 Pa·m3/(mol·K)

                               0,083145 bar·L/(mol·K)

                               0,082058 atm·L/(mol·K)

                               62,364 mmHg·L/(mol·K)


Svar #3
21. september 2012 af Juliane27 (Slettet)

Jeg har læst om idealgasloven, og der står en ligning i min bog der lyder:

R= 0,0831 L*bar
                    mol * K


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2012 af mathon

    det er ikke en ligning
    men oplysning om en den universelle gaskonstant

   som du kan bruge
            i

                                         p • V = n • R • T

   når trykket måles i bar
   volumenet i L
   og temperaturen i ºK


Skriv et svar til: Partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.