Matematik

Hvad fortæller ligningen???! hjælp

21. september 2012 af miaheinken (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder;

I en model kan sammenhængen mellem højde og alder for drenge i alderen 5 år til 17 år beskrives ved:

y = 5,5x+110
 

hvor y er højden målt i cm og x er alderen målt i år efter det femte år.

Gør rede for hvad tallene i modellen fortæller om drenges højde. 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2012 af Sendai (Slettet)

5,5 fortæller hvor meget du vokser, for hvert år ældre du bliver.

110 fortæller, at når du er 5 år har du en højde 110 cm.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2012 af PeterValberg

Der er tale om en lineær vækst efter modellen

y = ax + b

Hvor a er tilvæksten, når x forøges med 1
b er "startværdien"

I dette tilfælde er:

y er drengene højde ved x år efter 5 års alderen (indtil de bliver 17)

b = 110
hvilket betyder, at drenge i 5 års alderen er 110 cm høje.

a = 5,5
betyder at disse drenge vokser med 5,5 cm pr. år (x) i alderen 5 - 17 år

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
21. september 2012 af miaheinken (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN! :) 


Skriv et svar til: Hvad fortæller ligningen???! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.