Matematik

Finde vinklen mellem to vektorer på Maple

21. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave som snart skal afleveres og har et problem. Jeg limer ind direkte fra mit Maple dokument fordi jeg har travlt. Spørgsmålet er helt til sidst i teksten

Opgave 526
Vi definerer først funktionen og tegner en graf for denne:
-> Dette gik helt fint

 

Også skulle to tangenter tegnes, med punkterne (2,ln(2)) og (6,ln(6)):


Nu tegner vi ind de to tangenter som er opgivet:
> with(Student[Calculus1]);
> t[1] := Tangent(f(x), 2);
print(`output redirected...`); # input placeholder
                        1             
                        - x + ln(2) - 1
                        2   
          
> t[2] := Tangent(f(x), 6);
print(`output redirected...`); # input placeholder
                        1             
                       - x + ln(6) - 1
                        6             

Her 'plotter' jeg grafen for f med de to tangenter

> plot([f(x), t[1], t[2]], x = 0 .. 10, y = 0 .. 2);
 

Punkterne for tangenterne er givet til at være
t[1] = (2, ln(2));
og "t[2]=6,ln(6))"
Dvs. at
                            x[1] = 2
og
                            x[2] = 6

Ved indsættelse af x- værdierne 2 og 6, får vi henholdsvis tilhørende y-værdier ln(2) og ln(6)
> 1/2*2+ln(2)-1;
print(`output redirected...`); # input placeholder
                             ln(2)
> 1/6*6+ln(6)-1;
print(`output redirected...`); # input placeholder
                             ln(6)

 

Det er her jeg møder problemer:


Vi definerer nu to vektorer:

Retningsvektor på tangent
                              t[1]
> `#mover(mi("r",mathcolor = "red"),mo("→",mathcolor = "red"))`[1] := binomial(1, (D(f))(2));
print(`output redirected...`); # input placeholder
                      binomial(1, D(f)(2)) det er dette jeg får til svar
 


Retningsvektor på tangent
                              t[2]
:
> `#mover(mi("r",mathcolor = "#3366ff"),mo("→",mathcolor = "#3366ff"))`[2] := binomial(1, (D(f))(6));
print(`output redirected...`); # input placeholder
                      binomial(1, D(f)(6))
Vi skal finde den spidse vinkel mellem de to tangenter på grafen:

 

Jeg vil gøre dette med at gennem Gympakken skrive vinkel(r1,r2)


> with(Gym);
vinkel(`#mover(mi("r"),mo("→"))`[1], `#mover(mi("r"),mo("→"))`[2]);
%;
Error, invalid input: Gym:-vinkel expects its 1st argument, a, to be of type Vector, but received `#mover(mi("r"),mo("→"))`[1]

Når jeg sætter ind de svarene for retningsvinkel r1  og r2, vil den ikke give et svar og siger bare 'error.

 

Er der nogen der kan hjælpe? Som kan sige hvad som er gået galt?

 

Tak på forhånd til alle der gider at svare!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af nielsenHTX

maple fortæller dig at du ikke har defineret r1 som en vektor, som den forventer og kan dermed ikke regne noget ud.

(næste gang så tag et "print screen" eller lav det til pdf, det næsten umuligt at læse dit output)


Skriv et svar til: Finde vinklen mellem to vektorer på Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.