Matematik

areal af parallelogram rummet

21. september 2012 af guppymolga (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg håber der er en der kan hjælpe mig!

I et koordinatsystem er givet to vektorer

a=2 over 2 over 1 og b=2over -4 over t , hvor t er et tal.

Bestem t, så arealet af det parallelogram som vektor a og b udspænder er 18.

jeg ved at A=| a x b |

og at krydsproduktet af de to vektorer 2t+4 over 2-2t over -12

så får jeg 18=kvadratrod (2t+4)^2+(2-2t)^2-12^2

men det giver ikke 18, så jeg ved ikke hvor jeg har lavet fejlen?

Jeg håber der er en der kan hjælpe!!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af peter lind

Det giver en ligning i t.


Svar #2
21. september 2012 af guppymolga (Slettet)

ja 4t^2+8t+164, men så giver t ikke 18..

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2012 af peter lind

Det kommer da an på hvad t er. Du får en andengradsligning, som du må løse. Ligningen bliver 4t2+8t+164=182


Svar #4
21. september 2012 af guppymolga (Slettet)

ja, så det godt lige. tak.


Skriv et svar til: areal af parallelogram rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.