Matematik

Beregning af tid - hjælp!

23. september 2012 af sign1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En maratonløber med et kunstigt ben får et forspring fra resten af feltet. Han starter samtidigt med de andre løbere, men skal ikke løbe hele distancen. Han løber med en konstant hastighed. Efter 1 time er han nået 20 km fra startlinjen. Efter 1,5 timer er han nået 27 km fra startlinjen.


a) Hvilken hastighed løber han med, og hvor stort et forspring fik han?
- 27 – 20 = 7
- 7*2 = 14 km/t
For at beregne hans forspring skal man tage hans hastighed i timen og minus med hvor langt han er nået efter den første time.
Dvs. 20 km – 14 km/t = 6 km forspring.

b) Hvor lang tid vil det tage før han er nået 40 km fra startlinjen?


Den 25. september 2011 løb kenyaneren Patrick Makau de 42,195 km i den hidtil hurtigste anerkendte tid på 2:03:38 i Berlin Marathon.

c) Patrick Makau er med i løbet og han løber på sin hurtigste tid med en konstant hastighed. Efter hvor lang tid indhenter Makau den etbenede maratonløber?
-


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) Opstil en lineær forskrift for løberens afstand fra startlinien som funktion af tiden, og løs ligningen s(t) = 40 .

c) Beregn Makau's hastighed v og løs så ligningen s(t) = v·t .


Svar #2
23. september 2012 af sign1234 (Slettet)

Tak for svar! :)

Skal man lave en lineær forskrift? Fordi det er jeg ikke god til..

Hjælp mig med udregningen og så jeg kan forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det skal man, for alle løberne løber med konstant hastighed. Benyt oplysningerne i opgaven. Det er jo sådan set allerede det du har gjort for at løse spm a).


Skriv et svar til: Beregning af tid - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.