Fysik

Fysik, halveringstykkelse.

23. september 2012 af Lektier11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået dette spørgsmål af min fysik lærer:

•  Faktisk måler I ikke intensiteten med Geiger-Müller-røret. Hvad er det så I måler? Ødelægger denne fejl forsøgsresultaterne? Hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg ville høre om der var nogle der kunne hjælpe mig med at svare på dette sprøgsmål? :) 

Er det fordi at vi måler aktiviteten? :O

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af mathon

    I måler

                                                 I = Io•e•x                     hvor µ er stofspecifik

med
halveringstykkelsen

                                                (1/2)•Io = Io•e•X½

                                                (1/2) = e•X½

                                                 ln(1/2) = -µ•X½

                                                 -ln(2) = -µ•X½


                                                 X½ = ln(2) / µ

 


Svar #2
23. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

Jeg kan godt forstå hvad du har udledt, men ud fra det du siger, siger du så ikke at vi faktisk målet intensiteten? Jeg forstå godt at man kan finde halveringstykkelsen vha. den formel du skrev til allersidst, men spørgsmålet lyder jo på: Hvad er det i målet med geiger tælleren, det er gammastråling vi måler, og jeg troede så at vi målte gammastrålingens intensitet, men ud fra hvordan spørgsmålet er opstillet går jeg ud fra at det ikke er det man måler? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af mathon


Svar #4
23. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

haha, okay lad mig omformulere så, jeg forstå ikke helt hvad det er du mener man kan måle? :)


Svar #5
23. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

måler'


Skriv et svar til: Fysik, halveringstykkelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.