Matematik

Ligninger - Reele tal

23. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg har fået følgende opgave: Løs inden for de reele tal ligninger:

ex=2

cos(y)= √3/2

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af peter lind

Du slår den inverse til de pågældende funktioner op i en tabel eller lommeregner. Den sidste kan du sikkert også finde i din bog


Svar #2
23. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Det var da godt nok, ikke en særlig god hjælp du giver mig der. Synes ikke du burde svare på spørgsmål, når dit svar slet ikke er dybdegående.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af mathon

        
         svaret var vel et håb om, at du endelig fik lært, hvad den inverse funktion til ex er,
         da det er uundværlig elementær grundviden


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Der er ikke så meget mere at sige end et Peter har sagt.

 

til ex=2 bruger du den inverse funktion til ex = naturlig logaritme (ln)

ln(ex) = ln(2)      =>

x = ln(2)

 

til cos(y) =√3/2 bruger du cos-1 som giver

y = cos-1(√3/2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af peter lind

en opgave som denne gives for at du skal lære at slå den slags op. Det er det eneste du skal gøre og det lærer du kun ved at gøre det.


Skriv et svar til: Ligninger - Reele tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.