Matematik

Hjælp til matematik ab1 opgave!!!

23. september 2012 af killerklaus (Slettet)

Hej,

Jeg har brug for hjælp til et par opgaver.

 

"Tabellen giver en sammenhæng mellem x og y."

x: -5, -3, -2, 2, 6, 8

y: -11, -8, -6.5, -0.5, 5.5, 8.5

 

Jeg har herefter lavet et kordinatsystem og sat punkterne ind, nu skal jeg så:

1) "Bestem ligningen"

2) "Bestem den til y=12 svarende x-værdi"

 

Den tredje opgave er en hører ikke sammen med overstående men den lyder:

 

3) "Konstruer 2 rette linjer (og deres forskrifter ) således at de sammen med y aksen afgrænser en trekant med areal 12. -- er det muligt at få dem til at gå gennem (1,1) og (2,7) hhv. ?"

 

Håber der er nogen som kan hjælpe mig.

Mvh. Klaus


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1), 2) Punkterne ligger på en ret linie. Bestem ligningen for den rette linie på formen y = ax + b , og løs til sidst ligningen

ax + b = 12


Skriv et svar til: Hjælp til matematik ab1 opgave!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.