Matematik

Differentier funktion

23. september 2012 af Oswlad (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. 

Hvordan definere jeg 

x^2 - lnx. 

Jeg ved at for x^2 er f'(x) 2ax+b og for lnx er den 1/x

Men hvordan skal jeg regne det ud ? 

Håber nogen kan hjælpe mig. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af nielsenHTX

(x2)'=2x ikke 2ax+b.

du skal så bruge at

(f(x)+g(x))'=f(x)'+g(x)'


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven. Spørger du til, hvordan man differentierer funktionen f(x) = x2 - ln(x)  ?

Benyt, at

(x2 - ln(x))' = (x2)' - (ln(x))' = ...

Man differentierer en sum af funktioner ved at differentiere addenderne hver for sig.


Skriv et svar til: Differentier funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.