Matematik

PLZzz need u r HELP! Retvinklet trekant

12. september 2005 af Yilmas (Slettet)
hey

I have a problem med et opg. hvis i kan hjælpe med det.

opgaven går ud på at "I en retvinklet trekant er den ene katete 2m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10m lang. Bestem kateternes længder.

jeg er helt på ...

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

k, sÅ ska dU bar gør såDAn hr:

hvs den 1ne katEtE r 2 længer n dn 2en, må deT gæld at:

kAtEtE 1: x
kAteTe 2: (x+2)

& hvis vI brUgeR pYthAgOrAs' lærsætng, fr vi aT:

x^2 + (x+2)^2 = 10^2

& dn ka du lizzom løs' for x.


Og plzzz er ikke et ord.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2005 af allan_sim

#0.
Kald den korteste katete for x. Hvor lang er da den længste katete?

Udnyt herefter Pythagoras' læresætning for retvinklede trekanter.

Svar #3
12. september 2005 af Yilmas (Slettet)

den længste er 10m lang


hehe tak for hjælpen Waterhouse og Allan.:D:D



Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis du får den længste katete til at være 10, har du regnet forkert. I så fald er den jo lige så lang som hypotenusen...

Svar #5
12. september 2005 af Yilmas (Slettet)

hypotenusen er 10m og jeg fik det til x=-(kvadratroden af 11+1 eller x = kvadra 11-1

Skriv et svar til: PLZzz need u r HELP! Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.