Fysik

argumenter for Fvægt = Fcen + Ft

24. september 2012 af frøkendingo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg har fået en opgave der lyder således:

Argumenter for at Fvægt = Fcen + Ft i bunden, hvor Ft = m * g og Fcen = v2r .

og Argumenter for, at Fvægt = Ft – Fcen i toppen.

Hvordan skal jeg gøre dette? På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Der mangler informationer... hvad er konteksten?


Svar #2
24. september 2012 af frøkendingo (Slettet)

Det er en opgave om to piger der kører en tur i himmelskibet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af peter lind

Hvorfor så sparsom med informationer ? Lad os få hele opgaven


Svar #4
24. september 2012 af frøkendingo (Slettet)

hov det var forresten ballongyngen og ikke himmelskibet. 

Vi lavede et forsøg hvor vi tog en tur i ballongyngen mens vi sad på en badevægt.

men her er opgaven:

Radius i cirkelbevægelsen er 7,5m. Omløbstiden målte du til T =15,5 s

a) Beregn farten i cirkelbevægelsen

Badevægten viste: (i hvile) 81 kg; (i toppen) 71 kg; (i bunden); 91 kg

b) Argumenter for at Fvægt = Fcen + Ft i bunden, hvor Ft = m ? g og Fcen = v2r .

c) Argumenter for, at Fvægt = Ft – Fcen i toppen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af mathon

i øvrigt
                      Fcentripetal = m • (v2/r)


Svar #6
24. september 2012 af frøkendingo (Slettet)

#5:

ja og ft=m*g


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2012 af peter lind

I bunden: Den resulterende kraft skal være den nødvendige kraf til cirkelbevægelsen, som skal pege opad. Den er mv2/r. Du er påvirket af tyngdekraften, som peger nedad altså modsat den resulterende kraft. For at opnå dette skal vægten påvirke dig med en kraft opad som både skal 1. modvirke tyngdekraften og 2 give den nødvendige kraft opad


Svar #8
24. september 2012 af frøkendingo (Slettet)

#7:

okay, hvad mener du med "Den resulterende kraft skal være den nødvendige kraf til cirkelbevægelsen, som skal pege opad."?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2012 af peter lind

Gyngen udfører jo en jævn cirkelbevægelse. Dette gør den hvis og kun hvis at den totale kraft på gyngen er m*v2/r. Denne kraft peger mod centrum af cirkllen altså her opad


Skriv et svar til: argumenter for Fvægt = Fcen + Ft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.