Matematik

Differential regning

24. september 2012 af quintt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har problemer med denne:  T(t) = 0.65+0.097*t+0.000064*t5

Skal den regnes sådan:

T(t) = 0.747*t+0.000064*t5-1?

Eller er det skudt helt ved siden af?

 

På forhånd, tak ;)


Svar #1
24. september 2012 af quintt (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2012 af nielsenHTX

du skal bruge (axn)'=anxn-1  hvor a er en konstant, på alle led

fx på første led (0,65)'=(0,65t0)'=0*0,65t0-1=0

gør nu det samme på de 2 andre led.


Svar #3
24. september 2012 af quintt (Slettet)

Hvorfor siger du 0*0,65? Hvorfor kommer 0 fra?


Svar #4
24. september 2012 af quintt (Slettet)

Nåårh, jeg er med nu! Tak :)


Svar #5
24. september 2012 af quintt (Slettet)

T(t) = 0.65+0.097*t+0.000064*t5


T(t) = 0*0.65*t+-1+0*0.097*t0-1+5*0.000064*t5-1


T(t) = 0*0.65*t-1+0*0.097*t-1+5*0.00032*t4

 

Sådan her? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2012 af nielsenHTX

#5 nej ikke helt

og det er ikke T(t)=.. men T '(t)=...

T(t) = 0.65+0.097*t+0.000064*t6

T '(t)=0+1*0,097*t1-1+6*0,000064*t6-1= udregn selv.


Svar #7
24. september 2012 af quintt (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.