Matematik

Beregn f(11)

24. september 2012 af bubah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen :-)

 

Sidder med en matematik aflevering til imorgen, og en opgave som lige driller mig lidt..

 

Jeg har fået disse oplysninger: 

Om en lineær funktion oplyses, at grafen går gennem (2,6) og (9,27).
Beregn  f(11).

 

Jeg plottede bare punkterne ind i et koordinatsysem, og fandt f(11) på den måde, men så fik jeg lige læst opgaven igen, og der stod "beregn f(11)"...

Nogen, som kan hjælpe mig med, hvordan jeg beregner det??

 

På forhånd mange tak!

God aften til jer alle

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af SuneChr

Funktionen har forskriften

f      ax + b = y

(I)  2a + b = 6

(II) 9a + b = 27

Find a og b og til sidst  f(11)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2012 af 123434 (Slettet)

9a+b-(2a+b)=21

7a=21

a=3

2*3+b=6

b=0

Hvad menes der med f(11)?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2012 af Haider7

a = y2-y1/x2-x1

b= y1-ax1

Når du har fundet disse  to vha. formlen, har du funktionsudtrykket y=ax+b

f(11) finder du ved at indsætte 11 på x's plads.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2012 af Snick (Slettet)

Opgave) Beregn f(11)

Lineær funktion har grundformlen

f(x) = ax+b 

Givet: Punkterne (2,6) & (9,27)

1: Du skal beregne konstanterne a & b, for at finde forskriften

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) ⇒ a = (27 - 6) / (9 - 2) ⇔ a = 21 / 7 ⇔ a = 3

b findes ved insættelse af den funde hældningskoefficient a, samt et af punkterne i grundformlen (her anvendes (2,6))

f(2) = 3·2 + b ⇔ 6 = 3·2+b ⇔ 6 = 6 + b ⇔ b = 0

Nu har du forskriften

f(x) = 3x

For at finde f(11) skal du blot indsætte 11 istedet for x i den fundne forskrift

Mvh Snick 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af 123434 (Slettet)

Tak skal I have.


Svar #6
24. september 2012 af bubah (Slettet)

Tak! :-)

 

Skriv et svar til: Beregn f(11)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.