Matematik

Bogstaver i potens

24. september 2012 af JrAl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og skal reducere et par udtryk, hvor jeg har fået oplyst bogstaver i potens. Det ser således ud:

(4 : 8 : 2x * 25x : 2) / (4 * 22x)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af nielsenHTX

hvad skal : her betyde?


Svar #2
24. september 2012 af JrAl (Slettet)

Kolonet er lig med divideret. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af nielsenHTX

#2 er opgaven virkelig skrevet som angivet i #0 ??

 


Svar #4
24. september 2012 af JrAl (Slettet)

#3 Opgaven ser oprindeligt således ud:

(22 * 23-x * 25x-1) / (22+2x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af nielsenHTX

#4 det ændre jo en del !

brug at am·an=am+n

og at a-n=1/an

(næste gang så skriv opgaven præcis som den står og så kom med det du har skrevet)


Svar #6
24. september 2012 af JrAl (Slettet)

#5 hvis vi så tager dette stykke af opgaven:

23-x

Så bliver det jo til:

23 / 2x

Er der så mere man kan gøre ved det?

(okay tak, det gør jeg fremover så)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2012 af nielsenHTX

#6

(22 * 23-x * 25x-1) / (22+2x) =22+(3-x)+(5x-1)/22+2x=22+(3-x)+(5x-1)-(2+2x)= reducer selv eksponenten.

ved første lighedstegn er am*an=am+n brugt og ved anden er a-n=1/an brugt


Svar #8
24. september 2012 af JrAl (Slettet)

Tak skal du have!

 

Problem = løst


Skriv et svar til: Bogstaver i potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.