Matematik

Cirkel i funktion

25. september 2012 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

 

Nogen der kan komme med et løsningsforslag til følgende opgave: Du har i et koordinatsystem en cirkel med radius 7 og centrum på y-aksen. Cirklen er anbragt inden i parablen med ligningen y=x2, således at den lige netop rører parablen i to punkter. Bestem koordinatsættet til cirklens centrum.

 

Det er ikke f(7)=49 hvor ved (0,49) - da, da i dette tilfælde vil komme til at stikke lidt ud over...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Find nulpunkt for parablen, dvs.: f'(x)=0 <=> 2x=0 <=> x=0.

Nu findes y-koordinaten: f(0)=0.

Dvs. parablens toppunkt er i (0,0)

Du ved, at cirklens centrum er på y-aksen, dvs x-koordinaten er: x=0

Nu kan du prøve at finde y-koordinaten til cirklens centrum.

Ligningen bliver:  (x+0)^2+(y-f(7))^2 = 7^2, hvor f(7)=49


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af mathon

det er netop
cirklen
           
                                             c:   x2 + (y-49)2 = 72

   med centrum i C(0,49)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af Henrik94 (Slettet)

Hvis de to røre hinanden burde de være lig hinanden, men hvis jeg sætter dem lig hinanden på TI-89 siger den bare false !

altså y=x^2 og x^2+(y-49)^x=7^2

 

 


Skriv et svar til: Cirkel i funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.