Matematik

differentialregning

25. september 2012 af 98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet p:

f(x)=5x+1/x

f*(x)=5-1/x2

f'(2)=5-1/22= 4,75

problemet kommer så når jeg skal finde b. er der nogle der kan hjælpe mig med det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Indsæt x0 = 2 og de beregnede værdier for f '(2) og f(2) .

 


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.