Kemi

Titrering-haster

25. september 2012 af Lillozz (Slettet)

 Phosphorsyren, H_3 PO_4, vil reagere med NaOH efter følgende
reaktionsskemaer: 
H_3 PO_4 (aq)+OH^- (aq)→H_2 PO_4^- (aq)+H_2 O(l)
H_2 PO_4+OH^- (aq)→HPO_4^(2-) (aq)+H_2 O(l)
HPO_4^(2-) (aq)+OH^- (aq)→PO_4^(3-) (aq)+H_2 O(l)

-Stamopløsning består af 10,00 mL ”Minuskalk” og tilsat 90 mL demineraliseret vand

- analyten: 10 mL af stamopløsning og 20 mL demineraliseret vand, hvor der så blev tilsat 5 dråber af indikatoren.

- Koncentrationen af NaOH opløsningen var 0,09575 M.
- Der blev dråbevis tilsat 9,35 mL NaOH opløsning.

Hvordan beregner jeg koncentrationen af phosphorsyre i Minuskalk?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2012 af mathon

  
                  
                          H3PO4 (aq)   +  3 NaOH (aq)   --->   Na3PO4 (aq)   +   3 H2O (l)

 

    stofmængdeforhold     H3PO4 : NaOH = 1 : 3  =  (1/3) : 1

                                   
                                    n(H3PO4)        =            (1/3)•n(NaOH)    

                            (0,030 L) • cs2         =   (1/3)•(0,00935 L) • (0,09575 mol/L) = 0,0002984 mol

                            cs3 = (0,0002984 mol) / (0,030 L) = 0,009947 M

inden tilsætning af 20 mL demineraliseret vand
var koncentrationen
           
                            cs1 = 3 • cs2 = 3 • (0,009947 M) = 0,02984 M

 

inden tilsætning af 90 mL demineraliseret vand
var koncentrationen
           
                            cs = 10 • cs1 = 10 • (0,02984 M) = 0,2984 M

 


Svar #2
25. september 2012 af Lillozz (Slettet)

Tak for hjælpen :)

 


Svar #3
01. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg tror ikke, jeg forstår den helt. Det giver ikke helt mening. Hvordan har du fået H3PO4 (aq)   +  3 NaOH (aq)   --->   Na3PO4 (aq)   +   3 H2O (l)?

Hvad er det for nogle formler du bruger? Hvad er så min koncentrationen af phosphorsyre i Minuskalk? Er lidt forvirret, håber du kan hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2012 af mathon

#1
efter henvendelse:
 

  
                  
                          H3PO4 (aq)   +  3 NaOH (aq)   --->   Na3PO4 (aq)   +   3 H2O (l)

 

    stofmængdeforhold     H3PO4 : NaOH = 1 : 3  =  (1/3) : 1

                                   
                                    n(H3PO4)        =            (1/3)•n(NaOH)    

                            (0,030 L) • cs2         =   (1/3)•(0,00935 L) • (0,09575 mol/L) = 0,0002984 mol

                            cs2 = (0,0002984 mol) / (0,030 L) = 0,009947 M

inden tilsætning af 20 mL demineraliseret vand   fortyndingsfaktor 3:
var koncentrationen
           
                            cs1 = 3 • cs2 = 3 • (0,009947 M) = 0,02984 M

 

inden tilsætning af 90 mL demineraliseret vand    fortyndingsfaktor 10
var koncentrationen
           
                            cstamopløsning = 10 • cs1 = 10 • (0,02984 M) = 0,2984 M

 


Svar #5
01. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

Hvad står C_s2 og C_s1 for? Og hvordan har du fået H3PO4 (aq)   +  3 NaOH (aq)   --->   Na3PO4 (aq)   +   3 H2O (l)?

Jeg tror ikke, jeg forstår den her del:

H3PO4 (aq)   +  3 NaOH (aq)   --->   Na3PO4 (aq)   +   3 H2O (l)

 

    stofmængdeforhold     H3PO4 : NaOH = 1 : 3  =  (1/3) : 1

                                  
                                    n(H3PO4)        =            (1/3)•n(NaOH)   

                            (0,030 L) • cs2         =   (1/3)•(0,00935 L) • (0,09575 mol/L) = 0,0002984 mol

                            cs2 = (0,0002984 mol) / (0,030 L) = 0,009947 M

Kan du forklare det med ord, hvad du gør?


Skriv et svar til: Titrering-haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.