Matematik

Bestem et udtryk for diskriminanten for hvert af de følgende andengradspolynomier

25. september 2012 af Zuma123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ!!

Jeg har virkelig meget brug for hjælp lige nu. 

Opgaven går ud på, at man skal bestemme et udtryk for diskrimanten for disse to andengradspolynomier:

A) P(x) = ax2 + kx +1 = ?

B) P(x) = x2 + kx + k2= ?

På forhånd, mange tak...!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at for 2.-gradspolynomiet ax2 + bx + c er diskriminanten d = b2 - 4ac .


Svar #2
25. september 2012 af Zuma123 (Slettet)

#1


Benyt, at for 2.-gradspolynomiet ax2 + bx + c er diskriminanten d = b2 - 4ac

Det har jeg prøvet men jeg har svært ved at komme frem til resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så vis, hvordan du beregner diskriminanten i A) og B) . Hvad er "a", "b", og "c" i de to polynomier.


Svar #4
25. september 2012 af Zuma123 (Slettet)

#3


#2

Så vis, hvordan du beregner diskriminanten i A) og B) . Hvad er "a", "b", og "c" i de to polynomier.

OK... 

A)

a = ax 

b = kx

c = 1

Herefter får jeg disse:

D = ax2 + kx + 1 (skal reducere???)

eller

D = kx2 + 4ax1 (???)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af nielsenHTX

#4

der indgår ikke noget x i a,b og c i A) er a=a , b=kog c=1


Svar #6
25. september 2012 af Zuma123 (Slettet)

#5


#4

der indgår ikke noget x i a,b og c i A) er a=a , b=kog c=1

 

Så det er :

D = k2 - 4a1

Hvad er så det næste???


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2012 af nielsenHTX

#6 det er korrekt (1 er ligegyldigt)

identificer a,b og c og gør det samme som i A

(der er ingen grund til at citere hver gang du svare bare henvis til svaret med #(tal) )


Svar #8
25. september 2012 af Zuma123 (Slettet)

OK, #7

#6 det er korrekt (1 er ligegyldigt)

identificer a,b og c og gør det samme som i A

(der er ingen grund til at citere hver gang du svare bare henvis til svaret med #(tal) )

OK, MANGE TAK FOR HJÆLPEN... Jeg har fået svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Lad være med at trykke på "Svar #n" linket, for det kopierer hele teksten fra det pågældende indlæg. Angiv i stedet blot nummeret på det svar, du henviser til.


Skriv et svar til: Bestem et udtryk for diskriminanten for hvert af de følgende andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.