Matematik

Differentialregning

25. september 2012 af sumaira1 (Slettet)

Hej er da nogle da kan hjælpe mig med denne her opgave ;)

 

Figuren visier Grafen for funktionen

f(x) = 1/3 x^3 -x^2.

A) Benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb. 

 

På forhånd Tak ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem monotoniforholdene for funktionen f(x) ved at se på fortegnsvariationen for den afledede
funktion f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

differentier f(x) og undersøg monotoniforholdene... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af chpe04 (Slettet)


Svar #4
25. september 2012 af sumaira1 (Slettet)

jeg har lidt svært ved at bestem monotoniforholdende.. ku i hjælpe mig lidt ;) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man starter med at differentiere funktionen f(x) og så løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

f'(x) = x2-2x. Det sætter du lig 0

så 0 = x2-2x. Det giver at 

x = (2±√4)/2 = {0;2}

 

så kan du stille et fint lille skema op

x                 0            2

----------------|----------|--------

f'(x)   +        0   -       0   +

f(x)  op        0  ned   0  op 

 

Du har nu vist at f(x) er stigende i intervallet ]-∞;0[ ∪ ]2;∞[ og faldende i intervallet ]0;2[

 

 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.