Matematik

Ligninger

25. september 2012 af interweb (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave, men jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte:

((0.3*x-1/2)/3) - ((x^2+15)/(15*x)) = 1/x - ((x-4.2)/(6*x))

Er det meningen at jeg skal isolere så jeg får en andengradsligning, i såfald hvordan? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af mathon

  
                    ...multiplicer på begge sider med 30x for at bortskaffe nævnerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang med brøkernes fællesnævner på hver side. Så fremkommer der en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af mathon


             30x((0.3*x-1/2)/3) - 30x((x^2+15)/(15*x)) = 30x•(1/x) - 30x((x-4.2)/(6*x))

            (3x2- 5x)  -  (2x2+30) = 30 - (5x  - 21)

            3x2- 5x  -  2x2 - 30 = 30 - 5x  + 21   ..............

 


Svar #4
25. september 2012 af interweb (Slettet)

så det bliver x^2-81=0

x=9 og x=-9

Og det skulle gerne passe. Tak skal i have!


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.