Matematik

HJÆLP! Funktionsforskrift

25. september 2012 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hældningskoeffivienten 3 og skærer x-aksen i punktet i P(2,0)

1)  forskriften for funktion f. ?

Tvivler om det giver  f(x)=2x-6 eller f(x)=3x-6 eller måske det helt tredje, nogen der måske kunne hjælpe? :-/


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

I forskriften y = ax + b er koefficienten a hældningskoefficienten . Den er oplyst at være lig med 3. Bestem så koefficienten b ud fra oplysningen om punktet P(2,0) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du fik løst den samme opgave i går i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1241710

Hvorfor starter du nu en ny tråd om noget du allerede har løst????


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2012 af SuneChr

# 0    Hældningskoefficienten for den rette linje er altid koefficienten til x i forskriften.

Det kan altså ikke være (1).

Undersøg (2) om P kan passe.


Skriv et svar til: HJÆLP! Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.