Matematik

Løs af ligning

26. september 2012 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer

jeg er gået i stå ved følgende ligning:

3x(x-4)2=5(3x-4)3

Jeg vil gerne bede dig om at skrive hvad du gør, ved hver skridt.

På forhånd tusind tak:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af SuneChr

Kvadrér parentesen på venstre side og gang ind med 3x.

Opløs parentesen på højre side som (3x - 4)·(3x - 4)2 og gang ind med 5

Saml alt på en venstre side og sæt lig med 0.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

.


Svar #3
26. september 2012 af Cerebrum (Slettet)

SECC mange tak for dit svar.

Men jeg forstår dig ikke helt

Altså kvadrer på venstre side og gange ind med 3x

3x(x-4)2=5(3x-4)3⇔

3x(x2+16-8x)=5(3x-4)3

3x3+48-24x2=5(3x-4)3

??????

Hvordan skal jeg opløse højre side ?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2012 af SuneChr

3x(x - 4)2 = 5(3x - 4)3

3x(x2 + 16 - 8x) = 5(3x - 4)(9x2 + 16 - 24x)

3x3 + 48x - 24x2 = 5(27x3 + 48x - 72x2 - 36x2 - 64 + 96x)

Gang ind med 5 og saml det hele på højre side og sæt = 0.      


Svar #5
26. september 2012 af Cerebrum (Slettet)

Nu synes jeg at jeg er mere forvirret.

Altså du kvadrer på venstre side. Det er jeg med på. Og derefter vil du gange ind i parantesen med 3x ik?

På højre side. Skal jeg bare gange paranteserne med 5?

 

Du er e stor hjælp

 


Svar #6
26. september 2012 af Cerebrum (Slettet)

3x(x2 + 16 - 8x) = 5(3x - 4)(9x2 + 16 - 24x)

3x3 + 48x - 24x2 = 5(27x3 + 48x - 72x2 - 36x2 - 64 + 96x)

3x2+48x-24x=135x2+240x-360-180x2-320+480

135x2+240x-360x-180x2-320+480-3x3-48x+24x=0

 

Er den rigtig SECC?????

 


Svar #7
26. september 2012 af Cerebrum (Slettet)

Vil du bare være venlig og svar om jeg har regnet rigtig? Jeg venter nemlig på dit svar.

Mange tak for hjælpen

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2012 af SuneChr

3x + 48x - 24x2 = 5(27x3 + 48x - 72x2 - 36x2 - 64 + 96x)

4·(33x3 - 129x2 + 168x - 80)  =  0

 


Skriv et svar til: Løs af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.