Matematik

Ligning og brøk??

26. september 2012 af Klodse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har aldrig arbejdet med brøker før så sidder og sveder lidt over denne her opgave.

b) Undersøg om x=8 er løsning til ligningen y= x/2-1=-x+5

X/2-1= -X+5+1

2X+2=6

2X+8

X=4

Kan dette passe eller er jeg helt væk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til, at ligningen er krorekt løst.

Når man skal undersøge, om et forelagt tal x er en løsning til en ligning, gøres dette dog ved at indsætte dette tal i ligningen og kontrollere, om ligningen er opfyldt.


Svar #2
26. september 2012 af Klodse (Slettet)

Godt så har jeg da lidt styr på det :-)

Når ja, tak for opfriskningen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af Kulka (Slettet)

Hvis du skal gøre prøve skal du indsætte x=8 i den givne ligning. Dvs.

8/2-1 = -8+5 

4-1=-8+5

3=-3 

Da 3=-3 er et falsk udsagn er x=8 ikke en løsning til ligningen. 


Skriv et svar til: Ligning og brøk??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.