Matematik

Ligninger

26. september 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Jeg har endnu engang virkelig svær ved ligninger, som jeg håber i vil hjælpe mig med :/

 

 

40 - 5 = 7 * x

x = ?

 

10 + 3 * x = 19

x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Udregn 40 -5 og divider med 7.

2) Isoler leddet med x og isoler så x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af Krylletre (Slettet)

Husk med ligninger - det gælder altid om at isolerer den ubekendte.

Det kan man gøre ved at trække fra på begge sider, lægge til på begge sider, dividerer og gange på begge sider.

 

I den første ligning: 40-5=7*x skal du først udregne 40-5, så det kommer til at se sådan her ud:

 

40-5=7*x

<=>

35=7*x

 

Derefter skal du have isoleret x, så x kommer til at stå alene på den ene side af lighedstegnet.

Det gør du ved at dividerer med 7 på begge sider sådan så der kommer til at stå:

 

35/7=7/7*x

<=>

5=1x (normalt skriver man ikke 1 foran x'et man skriver bare x da 1*x selvfølgelig giver x, men det var bare for lige at illustrerer det :) )

Dermed får vi at x = 5

 

 

Det samme gør du med ligning nummer to, altså isolerer x ved enten at trække fra, lægge til, dividerer eller gange på begge sider af lighedstegnet.

Prøv dig selv frem med ligning nummer to ;)

 

Skriv endelig hvis min forklaring ikke er helt til at forstå!

 

 


Svar #3
30. september 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Tusind tak for dit svar, forstår ligninger bedre nu..

Så jeg går ud fra at svar nr to bliver, x = 3?

 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2012 af Krylletre (Slettet)

Super godt at høre! Jeps, lige nøjagtig :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.