Kemi

Haster kemi

26. september 2012 af Lillozz (Slettet)

Løfteraketterne på rumfærgerne anvender en blanding af alumiminium og ammoniunperchlorat som brændsel. En mulig reaktionsligning er følgende:


3AL(s)+3NH_4 ClO_4 (s)→Al_2 O_3 (s)+AlCl_3 (s)+3NO(g)+6H_2 O(g)


Hvor mange g ammoniumperchlorat skal bruges i brændselsblandingen for hvert kg aluminium?

Jeg kan ikke se, hvordan jeg skal regne ud. Men går ud fa,aeg skabregne stofmængden.

n= 1000g/(26,98 g/mol)=37,064•mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af mathon

M(NH4ClO4) = sum({1,4,1,4}*{14.007,1.008,35.453,15.999}) g/mol = 117.488 g/mol

       stofmængdeforhold
                                            Al : NH4 ClO4 = 1 : 1

       masseforhold
                                            Al : NH4ClO4 = 26,982 : 117.488 = 1 : 4,35431


                       1 g Al ækvivalerer 4,35431 g NH4ClO4

                       1000 g Al ækvivalerer 4354,31 g NH4ClO4

                              


Svar #2
27. september 2012 af Lillozz (Slettet)

jeg forstår den ikke helt. Hvordan finder du stofmængdeforhold? Jeg forstår ikke udregning af masseforholdet. Det er jo angivet i M, og hvis man dividerer, går de ud med hinanden. så kan den vel ikke hedde 4,35431 g.


Skriv et svar til: Haster kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.