Matematik

Ligninger

27. september 2012 af JosefineLuunde (Slettet)
-3(2-x)+2(x-1)=2

x-2(x+3)=4-x

2(x+5)=4-(x-6)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse dem med udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Mener du, at der er tre ligninger, som ser sådan ud: 

...-3(2-x)+2(x-1)=2 ∨ x-2(x+3)=4-x ∨ 2(x+5)=4-(x-6) ?

for så er løsningerne:

...-3(2-x)+2(x-1)=2 ⇔-6+3x+2x-2=2⇔5x=10 ⇔x=10/5⇔x=2

...x-2(x+3)=4-x  Her er der ingen løsning

...2(x+5)=4-(x-6) ⇔2x+10=4-x+6⇔3x=0 ⇔x=0/3 ⇔x=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#1 jeg burde have brugt og i stedet for


Svar #3
27. september 2012 af JosefineLuunde (Slettet)

Ja præcis, tusind tak for feedback! Stor hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Så lidt :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.