Matematik

GEOMETRI!

27. september 2012 af Sara2016 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej mennesker håber i vil rette og hjælpe mig med nogle opgaver. (:

 

1).  Betragt denne retvinklede  trekant AB = 4 og AC = 3 og C= 90 grader.

Vi skal finde V; men beregn først SinV (decimaltal)

Sin(v) = 3/4

V = sin-1(3/4)

V= 48,5.

 

2).Betragt fortsat trekanten fra opgave 1.

Anfør Cos(v)

vi finder hosliggende katete.

hosl. = 4* cos(48,5) = 2,6504..

cos(v) = 2,6504/4

V= cos-1( 2,6504/4)

v= 48,5

 

3). Anfør gradtal for vinkel u i trekanten i opgave 1.

180 - 90 - 48,5 = 41 grader.

 

4). Vi betragter stadig trekanten i opgave 1.

Hvad er Tan V (2 decimaler)?

Tan(v) = mod st/hosl.

v= Tan-1 (mod st./hosl.)

Tan(v) = 3/2,6..

v= Tan(v)-1(3/2,6..)

v= 48,5.

 

5). betragt nu denne trekant.

Vinkel B = 30 grader. AB= 10

Find Sin 30 grader ( decimaltal)

hvordan gør man det???

 

6). vi betragter fortsat i trekanten i opgave 5.

Find længden af siden a?

??

 

7). Find trekantens areal ( 1 decimal)

????

8). betragt denne trekant nu

Vinkel A = 20 grader og BC = 2,4

hvad er tan 20 ( 3 decimaler).

???

9). Hvor lang er den ukendte katete? ( 1 decimal).

???

 

Mange tak på forhånd (:

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

5. Man bør vide, at sin(30º) = 1/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af 123434 (Slettet)

Følger med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

3. Hvis u og v er de spidse vinkler i den retvinklede trekant, og v = 48,5º , er u = 41,5º

4. Man skal beregne tan(v) til 2 dec.

5. Hvad er der ellers kendt om denne trekant? Er trekanten retvinklet? Og er C den rette vinkel?


Svar #4
27. september 2012 af Sara2016 (Slettet)

I hvilke opgave mener du?

i opgave 5.? hvis ja så er det en retvinkel undskyld glemte at skrive det


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Numrene i #3 refererede til de enkelte opgaver.

6. Siden a ligger så over for vinkel A, der er 60º , så a = 10·sin(60º) = 10·(√3)/2 , og b = 10 · 1/2 .

7. Trekantens areal er så T = (1/2)·a·b


Svar #6
27. september 2012 af Sara2016 (Slettet)

forsår stadig ikke den med 5?

find sin 30 grader?

og hvad med betragt denne trekant nu

Vinkel A = 20 grader og BC = 2,4

hvad er tan 20 ( 3 decimaler)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

5. Man bør vide, at i en retvinklet trekant med de spidse vinkler 30º og 60º (en 30-60-trekant), er den korte katetes længde netop det halve af hypotenusens længde. Derfor er sin(30º) = 1/2 .

8. tan(20º) findes ved at taste ind på lommeregneren: tan(20º) ≈ 0,364 (3 dec).

9. Den ukendte katete findes så af tan(A) = a/b , dvs b = a/tan(A) = |BC|/tan(A) .


Svar #8
27. september 2012 af Sara2016 (Slettet)

ahaa  nemt nok taak, nu kan jeg laver de andre opgaver tak for det..


Skriv et svar til: GEOMETRI!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.