Kemi

forståelse af tekst

27. september 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP.

Jeg sidder med en gang kemi til i morgen, men jeg har lidt problemer med at anvende de opgivede oplysninger i en formel. Opgaven er vedhæftet. Kan I forklare mig, hvordan jeg ud fra teksten kan udlede nogle tal, som jeg kan anvende ved mine beregninger?

Hvis vi bare tager udgangspunkt i a).

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af mathon

a)
             (0,20 mL) • [Cl-] = (0,32 mL) • (0,050 mmol/mL) = 0,016 mmol

                              [Cl-] = (0,016 mmol) / ((0,20 mL) = 0,08 M


Svar #2
27. september 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#1

Jeg er umiddelbart indforstået med matematikken. Filmen knækker, når jeg på baggrund af teksten skal formulere nogle formler. Kan du beskrive, hvordan jeg ud fra de informationer opgivet i teksten kan indsætte det i min formel til beregning af stofmængdekoncentrationen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af mathon

b)
        1 mL sved indeholder
                              n(NaCl) = n(Cl-) = (1 mL) • (0,08 mmol/mL) = 0,08 mmol = 8,0·10-5 mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af kuerten15

#2

Når ævivalenspunktet for en titrering er nået, er stofmængden for titrant og analyt lige store.


Svar #5
27. september 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#4

Så, når ækvivalenspunktet er nået, er mængden af de respektive stoffer lige store. Hvilket er beskrevet ved:

(0,20 mL) • [Cl-] = (0,32 mL) • (0,050 mmol/mL), da 0,20 mL af cholrid er ækvivanlent med 0,32 mL af 0,005 M sølvnitratopløsning?

 

.. of stofmængden er derfor lig produktet af 0,32 mL af 0,005 M sølvnitratopløsning?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2012 af mathon

c)

        M(NaCl) = sum({1,1}*{22.990,35.453}) g/mol = 58,443 g/mol

       1 g sved indeholder
                                      m(NaCl) = (8,0·10-5 mol) • (58,443 g/mol) = 0,004675 g NaCl

   masse% af NaCl i 1 g sved

                                      masse% = ( (0,004675 g) / (1 g) ) • 100% = 0,48%
                                      

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2012 af kuerten15

#5

I en Mohr titrering er støkiometrien mellem Cl- og NO3- 1:1, dvs:

n(Cl-) = n(NO3-)

n(Cl-) = c(Cl-) * V(Cl-) = c(Cl-) * 0,20 mL

n(NO3-) = c(NO3-) * V(NO3-) = 0,050 M * 0,32 mL ; idet Ag+ og NO3- også reagerer i forholdet 1:1.


Svar #8
27. september 2012 af fafdsafasd (Slettet)

.. se gerne #5 - jeg har lige redigeret.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2012 af kuerten15

#8

Yep, det er korrekt. Du skal bare rette koncentrationen til 0,050 M og ikke 0,005 M.


Svar #10
27. september 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#9

Okay, mange tak for hjælpen. Jeg forsøger lige at regne opgaverne, og simultant beskrive hvad jeg gør. Kunne jeg få dig/jer til at se det igennem efter?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2012 af kuerten15

mathon har ellers - meget pædagogisk - regnet opgaverne ud.


Svar #12
27. september 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#11

Ja, jeg bruger selvfølgelig bare dem som guideline. Som sagt, tak for hjælpen (:

 

 


Svar #13
27. september 2012 af fafdsafasd (Slettet)

Jeg har fået løst de to første men er lige faldet over en fejl i den sidste. Jeg forstår ikke hvor tallet markeret med fed kommer fra, og ej heller den dertilhørende udregning.

 

M(NaCl) = sum({1,1}*{22.990,35.453}) g/mol = 58,443 g/mol

      
                                      m(NaCl) = (8,0·10-5 mol) • (58,443 g/mol) = 0,004675 g NaCl

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2012 af kuerten15

Det er molarmassen af NaCl.


Skriv et svar til: forståelse af tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.