Matematik

HJÆLP til til matematik opgave i algebra, ligninger og funktioner.

28. september 2012 af ilovetumblr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Er der nogle der ved hvordan man udregner disse stykker?

Opg. 1

En ret linie har hældningen 5 og går gennem punktet (1,4) opskriv funktionen for linien

Opg. 2

find skæringspunkterne mellem disse to funktioner
 

f(x) = 4x2-2
og
g(x) =2x2+6

 

Det vil være mig en stor hjælp. Takker!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af nielsenHTX

en ret linje er på formen f(x)=ax+b

hvad er a og b i den ?

benyt punktet (1,4) til at bestemme b altså

4=5*1+b find b

opg. 2

 sæt ligningerne lig med hinanden så har du x-koordinatet , y findes så ved at indsætte dit fundne x i enten f(x) eller g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

..1) En ret linje er givet ved formlen y=a•x+b

.. Vi kender a=5 og et punkt på linjen (1,4).

.. Nu kan vi finde b : 4=5•1+b

..Heraf findes b

 

..2) f(x)=4•x2-2 og g(x)=2•x2+6

Skæringerne findes ved at sætte f(x) lig g(x):

..4•x2-2=2•x2+6

..4•x2=2•x2+8

..2•x2=8

..x2=8/2

..x=± √4

..x=±2

..Disse x-værdier indsættes i en af funktionsforskrifterne ( f(x) eller g(x) ) for at kende de respektive y-værdier.

...f(2)=4•22-2=4•4-2=16-2=14

Dvs. en skræing er P1(2,14)

...f(-2)=4•(-2)2-2=4•4-2=16-2=14

Dvs. en skæring er P2(-2,14)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2012 af Lekroya (Slettet)

Til opgave 1, ville det være en god ide at tegne det!

 

Til opgave 2, så sætter du f(x)=g(x), og isolere x, dvs. 4x^2-2=2x^2+6 => x=±2.

Dvs at de skærer hinanden i hhv x=2 og x=-2. y kan du selv finde...


Skriv et svar til: HJÆLP til til matematik opgave i algebra, ligninger og funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.