Matematik

Ligning hvor man skal bruge logaritme

28. september 2012 af Gymnasieven (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har ligningen:

1,00 kBq=2500 kBq⋅(1/2)^(t/(2,53 min ))

Den har jeg løst ved hjælpe af et CAS-værktøj, men synes bare ikke jeg kan få resultatet til

at passe.

CAS-værktøjet giver følgende løsning:

1,00 kBq=2500 kBq⋅(1/2)^(t/(2,53 min )) ⇔t=(ln(2)•5,06+16,28751)/ln(2) =5,06+16,28751/ln?(2) =28,55791


Svar #1
28. september 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Har fundet ud af det. :D


Skriv et svar til: Ligning hvor man skal bruge logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.