Matematik

beregn renteprocent

28. september 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En produktion nedsættes i tre på hinandnen følgende år med 18 %, 17 % og 1 %. En anden produktion nedsættes i de samme tre år med r% hvert af årene. Efter de tre år er de to produktioner faldet lige meget. Bestem r%. 

Nogle der ved hvordan man gør? Kunne være dejligt med lidt hjælp. På forhånd tak. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

(1 - r)3 = (1 - 0,18) · (1 - 0,17) · (1 - 0,01)

Beregn r .


Svar #2
28. september 2012 af Star04 (Slettet)

#1, tak jeg prøver! :D 


Svar #3
28. september 2012 af Star04 (Slettet)

Forstår det ikke ? Hjælp mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2012 af mathon

      forstår ikke
                              1.  ligningen

                              2. udregningen i detaljer  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Af ligningen i #1

(1 - r)3 = (1 - 0,18) · (1 - 0,17) · (1 - 0,01)

finder man

1 - r = [ (1 - 0,18) · (1 - 0,17) · (1 - 0,01) ]1/3 ,

og dermed

r = 1 - [ (1 - 0,18) · (1 - 0,17) · (1 - 0,01) ]1/3


Skriv et svar til: beregn renteprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.