Matematik

en gange styk, det haster

29. september 2012 af H06 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er igang med min matematik afleveringen og er gået lidt i stå. 

p(z)=p1(z)*p2(z)*p3(z)

p(z)= (z-(10+i)) *(z-(10-i)) *(z-(11))

Jeg skal gange den ud i hånden, så jeg kan regne videre, men jeg har prøvet og fik:

(z-10-1) *(z-10+i) * (z-11)

z2- 10z +zi -10z + 100 - 10i -zi +10i -i2                 (i2=-1)

z2- 20z +100 -1 * (z-11) 

z3- 20z2+ 100z -z -11z2+220z -1100+ 11

z3- 31z+ 319z- 1089 

jeg fik: z3- 31z2 + 319z- 1089, mens da min veninde regnede den ud, og fik hun: z3- 31z2- 120z - 89 ..


Jeg håber i kan hjælpe mig, og på forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af nielsenHTX

det skal være

(z-10-i)*(z-10+i)*(z-11)=z^3-31*z^2+321*z-1111

-----

husk at bruge parenteser og at skrive hvad du udregner...

(z-10-1) *(z-10+i) * (z-11)≠z2- 10z +zi -10z + 100 - 10i -zi +10i -i2=(z-10-1) *(z-10+i)

det skal være

(z-10-1) *(z-10+i) * (z-11)=(z2- 10z +zi -10z + 100 - 10i -zi +10i -i2)(z-11)

                                        =(z-11)*(z2-20z+101)                   (-(i)2=-(-1)=1)

                                        =z3-20z2+101z-11z2+220z-1111

                                        =z3-31z2+321z-1111

 


Svar #2
29. september 2012 af H06 (Slettet)

ej jeg har lige set at der skulle stå i i stedet for 1, altså: (z-10-i) *(z-10+i) * (z-11) og ikke (z-10-1) *(z-10+i) * (z-11) .. 

:/


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af nielsenHTX

#2 så det godt og det er også det der er blevet regnet med :)


Svar #4
29. september 2012 af H06 (Slettet)

ja det har jeg lige set, taak for hjælpen :)


Skriv et svar til: en gange styk, det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.