Kemi

forbrænding

29. september 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal først afstemme det hvilket jeg har gjort, men er det rigtigt?

C18H30O2 + 32 O2   -->  18 CO2 + 15 H2O

Hvor mange gram vand dannes ved forbrænding af 0,1 mol af det pågældende fedtstof?

Her er jeg kommet frem til 27g vand og er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mathon

 

                                                     2 C18H30O2   +   49 O2  - -->  36 CO2   +   30 H2O
ækvivalente mængder                          2 mol                                                  540,6 g
aktuelle ækvivalente mængder             0,1 mol                                                   x

                                            
                forholdsberegning

                                                        (0,1 mol) / (2 mol) = x / (540,6 g)

                                                        x = 0,05 • (540,6 g) = 27,03 g

                                                                                    
 


Svar #2
29. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Der er da ikke lige mange oxygen ifolge din afstemning?

Skriv et svar til: forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.