Matematik

Bestemme en værdi for t ud fra vinkel mellem vektorer

30. september 2012 af ab92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg skal bestemme de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektor(a) og vektor(b) er 60grader

vektor(a)=(t,t+1)

vektor(b)=(-t,t+1)

 

Jeg har absolut ingen idé om hvordan jeg skal håndtere det, så det ville være dejligt med lidt hints der kunne få mig igang :o)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af nielsenHTX

du skal bruge prikproduktet(kaldes også skalarporduktet)

husk at tage cos(60º) og ikke bare cos(60)

prikproduktet er

ab=|a|*|b|*cos(v)


Svar #2
30. september 2012 af ab92 (Slettet)

#1


du skal bruge prikproduktet(kaldes også skalarporduktet)

husk at tage cos(60º) og ikke bare cos(60)

prikproduktet er

ab=|a|*|b|*cos(v)

 

Det der hyler mig ud af den er, at vektorerne kun består af ukendte i den ene eller anden grad. Jeg har før fundet kryds -samt prikprodukt, men ikke med ubekendte. Har det noget med solve at gøre? Den funktion har jeg ikke skulle benytte mig af endnu, så er begynder...


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af nielsenHTX

#2 ja prikproduktet er her en ligning med t som ubekendt.

ligningen er

a•b=t*(-t)+(t+1)*(t+1) og |a|*|b|*cos(v)=√(t2+(t+1)2) * √((-t)2+(t+1)2)*cos(60º)

derfor skal du løse

t*(-t)+(t+1)*(t+1)=√(t2+(t+1)2) * √((-t)2+(t+1)2)*cos(60º) find t

 


Svar #4
30. september 2012 af ab92 (Slettet)

#3


#2 ja prikproduktet er her en ligning med t som ubekendt.

ligningen er

a•b=t*(-t)+(t+1)*(t+1) og |a|*|b|*cos(v)=√(t2+(t+1)2) * √((-t)2+(t+1)2)*cos(60º)

derfor skal du løse

t*(-t)+(t+1)*(t+1)=√(t2+(t+1)2) * √((-t)2+(t+1)2)*cos(60º) find t

 

Undskyld men vil du have mig til at isolere t i det enorme udtryk der? :s


Skriv et svar til: Bestemme en værdi for t ud fra vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.