Matematik

Korrekt udregnet?

30. september 2012 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hjælpsomme mennesker. Jeg har andengradsligningen 3x^2-319x-214=0 Og så tænkte jeg på om nogle ville bekræfte om min udregning giver mening?

3x^2-319x-214=0

=

d=(-319)^2-4*3*(-214)

=

101761+2568=104329

=

-(-319)+-Sqrt104329
----------------------------
              2*3

x=642 Eller x=-4

 

Giver det mening? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2012 af nielsenHTX

din fremgangsmåde er korrekt, men dine x'er er forkerte.

(x=107 eller x=-2/3)


Svar #2
30. september 2012 af Taskenr2 (Slettet)

Nå ja, glemte at dividere med nævneren. Tak fordi du mindede mig om det :)


Skriv et svar til: Korrekt udregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.