Kemi

Ks og pKs

30. september 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en vandig opløsning af 1,000 M mælkesyre er 2,94 % af syren omdannet til den korresponderende base laktat.
a) Beregn Ks og pKs for mælkesyre

 

Er der nogen der kan forklare mig hvad man skal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af mathon

      Ostwalds fortyndingslov:

                                                 Ks = c•(α2/(1-α))

                                                 pKs = -log(Ks)


Svar #2
30. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Det er også den formel jeg har brugt, men jeg får en negativ Ks-værdi - kan det passe, at det skal give 4,45546 M?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af mathon

#1


      Ostwalds fortyndingslov:

                                                 Ks = 1•(0,02972/(1-0,0297)) = 9,09·10-4

                                                 pKs = -log(Ks) = -log(9,09·10-4) = 3,04


Skriv et svar til: Ks og pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.