Matematik

Omskrivning af ligning?

30. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

Jeg ved det er anden gang jeg poster dette indlæg, men jeg er virkelig bagud med min aflevering.

 

Vis ved hjælp af de sædvanlige regler for arbejde med ligninger, hvordan:

c2 = a2 + b2 - 2 * a * b * cos (C) kan omskrives til cos (C) = a2 + b2 = c2 /  2 * a * b

Jeg er helt væk, ved ikke engang hvor jeg skal begynde ..

Jeg ville værdsætte hvis der kom nogen beregninger, og forklaringer på hvordan man løser opgaven da jeg rigtigt gerne vil lære det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du skal altså isolere cos(C)

Du kan lægge 2ab*cos(C) til begge sider, trække c2 fra og dividere med 2ab

så:

c2 = a2b2-2abcos(C) <=>  c2 + 2ab*cos(C) = a2b2  <=> ....


Skriv et svar til: Omskrivning af ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.